Vodič > Plaže u Hrvatskoj

Plaža Saharun na Dugom otoku
U blizini Velog Rata, na sjevernom dijelu Dugog otoka smjestila se pješčana plaža Saharun. Sa svojih 800 m dužine, okružena borovom šumom sa jedne i kristalno čistim morem s druge strane, tijekom dana je idealno odredište romantičnih parova, starijih i obitelji s djecom. U večernjim satima Saharun mijenja svoje lice te postaje omiljeno okupljalište mladih koji u brojnim barovima i kafićima organiziraju tulume na plaži koji znaju trajati dugo u noć.

Plaža Sabuša, Kukljica na otoku Ugljanu
Na 15 minuta hoda od Kukljice na otoku Ugljanu smjestila se prekrasna pješčana plaža Sabuša. Iako je klasificirana kao pješčana plaža, njezina obala je betonirana te ju čini idealnom za sunčanje. Zbog svojih dijelova s hladovinom i plitkog kristalno čistog mora savršeni je izbor za obitelji s djecom. Ukoliko ogladnite nakon odbojke u vodi, tu su i bistroi s hranom i pićem, a svi malo hrabriji za 10 minuta hoda doći će do naturističke plaže Mala Sabuša gdje je odjeća opcionalna.

Zaton - pješčana plaža kod Zadra
13 km zapadno od Zadra smjestila se prekrasna pješčana plaža Zaton. Zbog svog kristalno čistog mora i kvalitetne uređenosti ova pješčana plaža je nagrađena Plavom zastavom. Pješčana plaža Zaton pruža velike mogućnosti športske razonode poput tenisa, picigina, odbojke, mini-golfa te stolnog tenisa. Plaža u Zatonu je prilagođena za osobe s invaliditetom, a zbog okruženosti zabavnim parkovima za djecu, toboganima i ugostiteljskim objektima idealna je za obitelji s djecom.

Plaža Sabunike kraj Nina i Zatona kod Zadra
Smještena 6 km od Nina i Zadra, plaža Sabunike je pravi izbor za obitelji s djecom te one željne zabave i športa. Na nekoliko kilometara proteže se više pješčanih plaža u Sabunikama te ćete  moći uživati u kristalno čistom moru, ali i opuštajućoj terapiji ljekovitim blatom. Zbog svojeg položaja u očaravajućoj uvali u koju dopire povjetarac s Velebita, Sabunike su idealne za jedrenje i surfanje. Na plažama su brojne trgovine, restorani i slastičarnice, a ljubitelji prirode uživat će u posjetu Nacionalnih parkova.

Bol na Braču
To pitoreskno mjestašce nekoć je bilo mjesto vinogradara, ribara i pomoraca, i do danas je ostalo jedino obalno naselje na južnoj strani otoka Brača. Bolske plaže od bijelog žala, posebno plaža Zlatni rat, privlače svojom prostranošću i ljepotom. Zlatni rat se pruža u more gotovo okomito, te ovisno o utjecaju vjetrova svoj oblik i položaj mijenja kao da je od tekućeg zlata. Njegova elegancija i privlačnost učinile su plažu simbolom otoka i obalne Hrvatske, te je dovele na naslovnice prestižnih svjetskih tiskovina.